Tema simning

Att simma är ett härligt sätt att träna och motionera för välmående och hälsa. Det är även en rolig sport för den som gillar att tävla. Och simning kan även vara ett äventyr för den som simmar bortom de trygga bassängerna. Tycker du om att simma, och vill du lära dig mer om simning? Då har du kommit rätt! I den här artikeln ska jag nämligen skriva om ett antal böcker som handlar om just simning. Spännande läsning för alla som är intresserade av simning helt enkelt. Jag ska tipsa om tre böcker som du borde läsa om du gillar att simma. Oavsett om du är nybörjare, erfaren simmare eller bara gillar äventyr, så kan någon av dessa böcker passa dig!

Tema simning

Öppet vatten : simningens historia, vetenskap och träning

Den första boken som jag tänkte skriva om i den här artikeln är Öppet vatten : simningens historia, vetenskap och träning. Boken är skriven av författaren Mikael Rosén och utgiven på Pintxo Förlag år 2016. Liksom titeln antyder är det här en bok som omfattar många delar av simningens värld. Författaren har samlat mycket av sin stora kunskap om simning i den här boken och skrivit om ämnet ur totalt åtta olika perspektiv. Han har djupdykt i historien och hittat åtta berättelser som verkligen tillsammans fångar simningens essens.


Öppet vatten : simningens historia, vetenskap och träning

Vi får bland annat möta idolerna Sarah Sjöström och Michael Phelps, men även besöka pingviner och se in i deras simmande liv – för det är ju inte bara människor som simmar! I boken får vi dessutom en värdefull simlektion: Mikael Rosén kan nämligen inte bara skriva böcker, han kan simma också. Faktum är att han har totalt 19 SM-guld. Därtill har han kommit först i mål på Vansbrosimningen hela tre år. Om du är intresserad av simning borde du redan ha läst den här boken, men om du inte har det, så är det definitivt dags nu!

Simning för dig!

Nästa bok på tur är Simning för dig!. De båda författarna Per Englund och Daniel Lónnberg har tillsammans skrivit en bok som riktar sig till såväl nybörjare inom simning, som till de simmarna med lite mer rutin. Boken utkom 2014 på förlaget Runner’s World. Och här får du ta del av en rad olika träningstips. Om du är nybörjare får du tips om hur du ska få till simtekniken ordentligt. Om du är erfaren simmare så får du tips om hur du kan förbättra din simning med olika träningsprogram. En perfekt bok för simmare på alla olika nivåer helt enkelt.


Simning för dig!

Dyk på korallrevet : revets ekologi

Slutligen ska jag skriva lite om en bok som tar simningen ut från simhallen och simbassängen till naturen. Boken är skriven av författaren Bengt Christensen och heter Dyk på korallrevet : revets ekologi. Den gavs ut av Ica Bokförlag 2013 och innehåller, förutom välskrivna texter med spännande berättelser om att dyka på korallrev, även vackra och färgglada bilder som illustrerar och fångar revens magiska värld. Här får svar på alla dina frågor om att dyka på korallrev. Om du känner att du vill ha nya utmaningar och äventyr, och ta din simning till nästa nivå, bortom den skyddade poolen, så kan du läsa här om hur du ska gå tillväga för att börja simma på korallrev. Och du har ingen tid att förlora – vem vet hur länge korallreven finns kvar.

Comments are closed.